Het laatste stukje - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Eveline Lensen - WaarBenJij.nu Het laatste stukje - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Eveline Lensen - WaarBenJij.nu

Het laatste stukje

Door: Eveline

Blijf op de hoogte en volg Eveline

02 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam

Inmiddels weer 2 dagen "thuis" dus het is tijd dat ik het laatste stukje maar eens tik.

Ik had de nacht van maandag op dinsdag niet goed geslapen en werd dan ook redelijk gaar wakker. Mja, ik dacht dan slaap ik wel in het vliegtuig (hoop je dan) Beetje rustig aan doen en douchen en dan richting ontbijt. Had eigenlijk geen trek, maar heb er toch wat in gekregen. Daarna terug naar de kamer om de laatste spullen in te pakken. Ik heb alles netjes in de koffer weten te krijgen. Rond 11 uur uitgecheckt en de koffer in het hotel laten staan.

Tja, en wat ga je dan nog doen? Ik wilde rond een uur of 6 de metro richting vliegveld pakken, en moest daarvoor nog even mijn boardingcard uitprinten. Dus ik had in ieder geval tot 5 uur om rond te lopen nog.

Helaas zat het weer niet zo heel erg mee. Het was aardig koud geworden. Ik heb de metro naar Pen station gepakt en daar nog wat rondgelopen en wat winkels ingeweest. Daarna de metro naar Grand Central genomen. Daar wilde ik nog naar toe om dat te bekijken. De hal scheen de moeite waard te zijn. Nou dat klopte ook wel. Wat een enorm ding zeg :o

Daar ook mijn lunch gegeten. Een grote bak zelf samengestelde salade. Eindelijk eens wat groenvoer :D Beetje rondgedwaald nog en geen tasdoorzoekingen hoeven doen. Blijkbaar vindt de gemiddelde soldaat daar dat het niet nodig is om mijn tas te doorzoeken hihi Iedereen moest zijn of haar tas laten doorzoeken en ik kon gewoon door lopen. Mja, ik vind het best hoor, scheelde weer een eind in de rij staan :)

Met de metro terug naar Times Square en daar op zoek gegaan naar een gele wafel wagen, maar ik heb niets kunnen vinden en ik heb heel erg goed gezocht!

Het was inmiddels echt fris geworden en ik had mijn jas natuurlijk in het hotel liggen en ik verrekte het eigenlijk om een I <3 NY trui te kopen. Dus maar weer winkels in en uit gegaan en op het laatst mijn kont maar geparkeerd bij een Starbucks met een grote caramel macchiato en mijn gsm op wifi en tijdje zitten opwarmen.

Ik was rond half 6 terug int hotel en dan spullen geprint en de metro gepakt richting Jamaica center voor overstap op airtrain. Gaat echt heel makkelijk dat vervoer. Hoef je echt geen taxi voor te nemen. Moest ook wel lachen dat de mensen van het hotel aanboden om een taxi te regelen voor 65 dollar. De metro en de airtrain samen zijn 7,25 en nog sneller ook hihi

Op JFK aangekomen begon de pret van het in de rij staan weer. Eerst voor het inchecken. Mijn paspoort moest nog gescand worden, zucht..

Volgende feest was dat ik midden tussen een vracht indiers en joden zat die terug gingen. Dus er stond een enorme rij voor de paspoort check. Ik dacht nog dat ik toch tijd zat had met nog 2,5 uur te gaan voor boarding. Ik was ongeveer 30 mins voor boarden door de paspoortcheck. Uiteraard weer apart gehouden voor de extra check. Ik had een broek aan met te veel ritsjes. Had ik ook niet bij nagedacht, dus de metaaldetector sloeg bijna op hol xD

Nog even een stukje ztten lezen tot we konden boarden. Boarden ging zo snel dat we 5 mins te vroeg vertrokken zijn.

Opstijgen was wel prachtig trouwens. Doordat het donker was kon je alle lichtjes van NY en daarna Long Island zien. Nice view :) Onder het genot van een bakje thaise curry de laatste mins van Jim Button bekeken. Wat pogingen gedaan om te slapen, maar het ging niet lukken. Dan maar wat films gekeken. We hebben wel wat flinke turbulentie gehad waarbij we echt aan het stuiteren waren, maar anders ging de vlucht terug prima.

Ben wel blij dat ik met KLM ben gevlogen. Dat zit toch een stuk beter en de service is echt toppie :) DOe DIE maar altijd int vervolg hihi Nja, of United, dat is me ook goed bevallen.

Terug in Nederland stonden m'n ouders me al op te wachten. We waren ruim een uur eerder terug dan was aangegeven. Ik had zo'n beetje als eerste m'n koffer, dus daar eens niet voor hoeven staan wachten :D

We zijn dan even naar Almere gereden en daar spullen bij elkaar geakt om door te gaan naar Kampen. Ik bleef daar logeren omdat ik donderdag naar de crematie van oma ging. Vandaar ook dat ik dit stukje wat later tik. En ook omdat ik gewoon een enorme last van jetlag heb weer hihi.

Woensdag op donderdag weinig geslapen en afgelopen nacht ook bijna geheel wakker doorgebracht en vandaag geslapen tot half 4 ofzo, nee gaat weer lekker lol

Maar ik moet wel zeggen dat het een erg leuke en mooie vakantie was. Ik heb me goed vermaakt en ga zeker nog eens terug.

Hiermee dus het laatste stukje van mijn reis. Iedereen bedankt voor het lezen en ik spreek jullie weer :)

:w

• 02 Oktober 2009 - 16:04

Rene:

welkom terug!!! En ja, KLM is 1 van de betere hoor :D

• 02 Oktober 2009 - 22:30

Marja:

Fijn dag je zo`n goeie vakantie ondanks alles hebt gehad.enne bijzonder fijn reisverslag.